Det sker på Sydfyn

AKTIVITETERNE KAN P.T. VÆRE ANDERLEDES P.G.A. CORONA SITUATIONEN

Hele året rundt er der altid noget at glæde sig til, af festlige begivenheder, i det sydfynske område.

Sommeren byder på imponerende kapsejladser for gamle, bevaringsværdige skibe, nordens største fødevaremarked holdes hvert år på Svendborg Havn, klovne fra hele verden samles til klovnefestival i byens gader, og i sensommeren kommer musikelskere for at beundre guitarer på Vintageshowet.

Det sker på Sydfyn Foreside

Derudover afholdes der et væld af fester, fra Svendborg Festdage, der varer en hel uge, til de mange småbyers lokalfester, som også byder på mange oplevelser.

Endelig er der de altid vekslende udstillinger på kunstgallerier og museer.

Der er koncerter, madopera, filmdage og horrornights – for bare at nævne et par få.

Du kan se mange flere på begivenhedsoversigten fra turistbureauet.

 

Byerne

Svendborg er områdets hovedstad, og indbyder til mange oplevelser - uanset om du er til shopping i byens gågader eller besøg på et af museerne eller gallerierne. Måske du er mere til at nyde en kop kaffe eller et godt måltid på en af de mange caféer og restauranter. Måske kan du godt lide underholdning som musik, teater eller revy. Her kan du se alle mulighederne. På oplevelseskortet kan du se, hvor de mange hyggelige mindre byer, og landsbyer, ligger placeret, og hvilke faciliteter og seværdigheder, de kan tilbyde dig. Uanset hvad, er de alle hyggelige at gå en tur i, og opleve den særlige sydfynske landsbyatmosfære.

Kunst og kultur

Det sydfynske område med vandet og øerne er yderst populært blandt kunstnere og kunsthåndværkere. Alene i Svendborg-området er der to muligheder for at se alle detaljer i kunsten at puste glas.

Der er også altid store oplevelser at hente på en af områdets kunstudstillinger. De findes både i små gallerier i Svendborgs hyggelige gader samt i store, lyse bygninger ved herregårde.

Kulinariske oplevelser

Det kulinariske Sydfyn har i århundreder været hjemsted for originale råvarer og fødevareproduktion.

Produkterne kan du stadig selv købe - ikke blot i en af områdets mange spændende specialbutikker, men også fra frugtplantagernes vejboder, i en af de mange gårdbutikker , bryggerier eller på den ugentlige torvedag.

Sydfyn er Danmarks smukkeste smørhul. Ikke blot i overført forstand, men også helt bogstaveligt, hvilket årets største kulinariske begivenhed - Fødevaremarkedet - den sidste weekend i juni, vil kunne bekræfte for enhver, der godt kan lide gode smagsoplevelser. I to dage vil udstillere - ikke blot fra Danmark men også producenter fra Sverige, Tyskland og Italien, tilbyde smagsprøver og sælge produkter af uforfalskede råvarer til rådighed.

Fødevaremarkedet er et stort udstillingsvindue for håndværksmæssige, forarbejde fødevarer, som man ellers aldrig ser i de almindelige butikker.

Til daglig er Sydfyn kendetegnet ved en stor variation af spisesteder. Her er fine restauranter i pakhuse og på slotte, på torve og langs havnen. Kort sagt – på Sydfyn er der noget for alle.

Øerne og havet

Det Sydfynske Øhav var indtil for ca. 7.000 år siden landfast med Fyn. Efterfølgende er havet steget, og landet sunket, så den jord, der nu er tilbage, stikker op som mere end 55 øer og holme i vandet.

Du kan besøge mange af øerne med færger fra Svendborg Havn. Der er blandt andet flere daglige afgange til Ærø, Skarø, Drejø og Hjortø. På de fleste af øerne er der mulighed for at få lidt at spise og overnatte. Nogle steder skal du selv have dit eget telt med, andre steder kan du indlogere dig hos de lokale.

Der er også mulighed for at komme tættere på havet, og opleve søfartslivet for en stund. Svendborgsund kan opleves fra dækket af veteranfærgen M/S Helge.

Du kan også prøve livet som sømand, på et af de store træskibe, for nogle timer eller over flere dage. Maritimt Center Danmark kan fortælle dig mere om mulighederne for en solnedgangstur eller en dag som matros.

Tættest på vandet kommer du måske, hvis du lejer en havkajak og undersøger alle de hemmelige bugter langs kysten, eller selv kaster dig i bølgen blå ved en af de mange badestrande og her er Møllegaardens Strand Camping et godt sted at overnatte.


Europas smukkest beliggende campingplads i 2017

Programmeret og hosted af nordicweb

Programmeret og hosted af nordicweb